Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 29 mars 2019

  Hästhuvud hittat – kan komma från svartslaktat djur

  Ett skinnflått hästhuvud har hittats vid en återvinningscentral i Vansbro kommun i Dalarna. Kommunens miljöinspektör berättar att det tidigare förekommit svartslakt i området.

   Miljöinspektör Thomas Isaksson säger att flera hästägare haft problem att fodra sina djur och att gårdsslaktat kött sålts på svarta marknaden. Arkivbild.
  Miljöinspektör Thomas Isaksson säger att flera hästägare haft problem att fodra sina djur och att gårdsslaktat kött sålts på svarta marknaden. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Det makabra fyndet gjordes på en återvinningsstation på onsdagen. Mellan några containrar stod en blå kasse och i den fanns ett hästkranium, både skinn och kött var bortskuret, skriver Dalarnas tidningar.

  Foderbrist kan ligga bakom

  Nu har kommunen tagit hand om hästhuvudet. Kommunens miljöinspektör Thomas Isaksson säger till tidningen att det är känt att flera hästägare haft problem att fodra sina djur och att gårdsslaktat kött sålts på svarta marknaden.

  – Det finns ett stort överskott på hästar för slakt efter förra sommarens torka, vilket gör att det kostar att bli av med sin häst för slakt, säger han.

  Relaterade artiklar

  Till toppen