Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 9 februari

  Hästar räddades ur brinnande lada

  UPPDATERAD. Fem hästar tros ha dött efter att ett stall fattat eld under söndagseftermiddagen. Två personer fördes till sjukhus med bränn- och rökskador.

   Larmet om branden kom in vid tjugo över tre på söndagseftermiddagen. Arkivbild.
  Larmet om branden kom in vid tjugo över tre på söndagseftermiddagen. Arkivbild. FOTO: Pontus Lundahl/TT

  Ett tiotal hästar fanns på gården, belägen mellan Fritsla och Borås, när branden startade men flera lyckades fly ut på en större väg. Fem hästar kunde infångas och misstanken är att de andra fem hästarna dött i branden. Paret, som driver gården med westerninriktning, skadades i försöken att få ut hästarna:

  – De försökte rädda så många hästar som möjligt, säger Fredrik Lovén, räddningschef på räddningstjänsten till TT.

  Tidningen Ridsport uppger att fyra av de fem överlevande hästarna var oskadda. Den femte fördes till veterinärklinik med brännskador. Läget för den hästen är okänt. ……

  När räddningstjänst kom till platsen var redan stallet övertänt. Manskap från fyra brandstationer var på plats för att hindra elden att sprida sig till boningshuset i närheten av stallet.

  Ett stort antal privatpersoner kom också till plats för att hjälpa till att fånga in de hästar som sprang lösa men också med att samordna hjälp på plats, ordna med uppstallning och annat.

  ”All kärlek till er som anslöt till brandplatsen och hjälpte oss fånga in de hästar som lyckades räddas. Vi blev erbjudna stallplatser, hästtransporter, grimskaft med mera. Tack!”, skriver polisen i Sjuhärad på sin Facebook-sida.

  Det är ännu oklart vad som orsakade branden. En förundersökning med rubriceringen mordbrand har inletts.

  – Vi ska utesluta att det är en anlagd brand, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen.

  På Facebook har en insamling startats för att stötta den drabbade familjen. På måndagseftermiddagen hade cirka 100 000 kronor kommit in.

  Relaterade artiklar

  Till toppen