Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 11 juni 2019

  Häst skjuten i hagen

  När hästägaren hämtade sin dressyrhäst i hagen upptäckte hon att hästen träffats av ett skott.

   "Det hade gått in helt och var inborrat i huden", säger ägaren om skottet.
  "Det hade gått in helt och var inborrat i huden", säger ägaren om skottet. FOTO: Mostphotos

  Hästen går i hagen tillsammans med andra hästar vid Toftasjön i Halmstad. Där är det mycket folk i rörelse och att någon skulle göra hästarna illa hade ingen haft en tanke på. Men när hästägaren sedan kom till hagen på lördagskvällen märktes att något hade hänt.

  Skott inborrat i huden

  När ägaren skulle ta in hästarna kom de inte springande som vanligt utan hon fick gå fram till dem. Då såg hon något som blänkte på hästens bog. Första tanken var att hästen blivit skjuten.

  – Jag ville kolla vad det var först innan jag ringde polisen. Så jag tog en pincett och pillade ut kulan. Det var ett skott. Det hade gått in helt och var inborrat i huden, säger hon till Hippson.

  ”Hoppas att de kontaktar polisen”

  Det visade sig vara ett luftgevärsskott som satt fast. Veterinär har undersökt hästen och konstaterat att det inte är någon fara. Själv är hon glad att det inte hände något värre:

  – Man vet ju inte hur mycket de har skjutit mot dem. Om de bara hade skjutit och träffat en gång, eller om de skjutit och skrämt dem. De hade kunnat bli så rädda att de sprängt staketet, sprungit ut på vägen och blivit påkörda. Om det är någon som sett något så hoppas jag att de kontaktar polisen, säger hästägaren.

  Relaterade artiklar

  Till toppen