Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 19 juli 2019

  Häst hittades på veranda

  Under torsdagen hittade en familj i Simlångsdalen, en bit utanför Halmstad, en häst som hade fastnat på verandan.

   Det är fortfarande oklart hur hästen hamnade på verandan. Arkivbilder, hästen och verandan på bilderna har inget med händelsen att göra.
  Det är fortfarande oklart hur hästen hamnade på verandan. Arkivbilder, hästen och verandan på bilderna har inget med händelsen att göra. FOTO: Mostphotos

  Strax efter klockan nio på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten i Halmstad om djurräddning av ett större tamdjur. Det visade sig vara en häst som av oklar anledning lyckats rymma och tagit sig upp på verandan på sidan av ett hus.

  – Oklart varför och hur hästen hamnat där men vi behövde använda en hjullastare för att få den på benen igen. Den var väldigt trött och svag, men veterinär kunde komma och den kunde säkert tas bort från verandan. Vi har inte fått några besked om att den avlivats utan det senaste vi hörde var att den mår bra, säger Johan Wallin, inre befäl på räddningstjänsten Väst, till ATL.

  Relaterade artiklar

  Till toppen