Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 5 juni

  Lista: Här är de dyraste hästgårdarna just nu

  Är du intresserad av att köpa en veterinärpraktik för häst och smådjur eller kanske en hästgård med egen landningsbana för flygplan jämte ridhuset? Då ska du kolla in listan över de dyraste hästgårdarna i landet som är till salu just nu.

  Veterinärpraktik i Ängelholm, Skåne

  Annonserat pris: 60 000 000 kronor.

  Ugglarps gård beskrivs som en ståtlig lantbruksegendom med en välrenommerad veterinärpraktik för häst och smådjur. Gården som är belägen knappt tio kilometer söder om Ängelholm har stall för 43 stycken hästar. Förutom ett korsvirkeshus på ca 225 kvm tillhör ytterligare ett gårdscentrum med bostadshus, maskinlager och ett stall. Fastighetens markareal ligger totalt på 178 hektar.

  Lilla Hällby Gård, Bålsta, Håbo

  Annonserat pris: 38 000 000 kronor.

   Lilla Hällby Gård.
  Lilla Hällby Gård. FOTO: Michael Nilson/Sotheby's International Realty

  Lilla Hällby Gård ligger cirka 50 kilometer från Stockholm och har en lång historia. Enligt mäklare finns det lämningar kvar på egendomen från järn- och bronsåldern och gården ska ha brukats ända sedan Vikingatiden. Utöver eget poolhus och bastubad finns det bland annat ett ridhus, två stall och en loge med 14 boxar. Vill man rida utomhus finns det både ridbana och ridvägar och även en landningsbana för flygplan. Totalt uppgår fastighetens markareal till cirka 128 hektar.

  Skåvarpsgården, Bjärehalvön, Båstad

  Annonserat pris: 23 800 000 kronor.

   Skåvarpsgården.
  Skåvarpsgården. FOTO: Residence Christie’s

  På Skåvarpsgården på Bjärehalvön finns både stall och skrittmaskin på betongplatta, men även ett uppvärmt flerbilsgarage på cirka 235 kvm. Gården har även ett eget poolområde, uteplatser i granit och havsutsikt. Bostaden har flätats samman med en ombyggnad av ett gammalt stall och hela gårdens yta uppgår till totalt sju hektar.

  Brunnby 314, Sigtuna, Stockholm

  Annonserat pris: 23 000 000 kronor.

  På gården i Sigtuna som enligt mäklare ligger några minuter från Arlanda finner du fem separata stall med totalt 46 boxplatser. Det fins även tre olika maneger varav två ridhus i olika storlek, samt en ridbana utomhus. I dag hyrs boxarna ut till professionella ryttare där deras hästar kan gå i skrittmaskin och beta på gårdens 16 hektar med hagar.

  Härkeberga Valgeby 8, Enköping, Uppsala

  Annonserat pris: 23 000 000 kronor.

   Härkeberga Valgeby 8.
  Härkeberga Valgeby 8. FOTO: Eklund Fastighetsmäkleri

  Tre bostadshus och två stall finns på gården i Enköping vars markareal är 21,7 hektar. Det ena stallet är beläget i det ridhus som även har en exklusiv lounge med övernattningsrum. För hästarna finns även skrittmaskin, uteridbana och både grus- och gräshagar.

  Hunneberga 404A, Flyinge, Skåne

  Annonserat pris: 19 700 000 kronor.

  Med närhet till hästcentret i Flyinge finns denna hästgård som mäklaren menar ger möjlighet för toppmodern hästhållning. Det finns bland annat ridhus, utebana, stall, utestall och rasthagar på gårdens 13 hektar. Anläggningen som byggdes 2009 har även skrittmaskin och stor parkering med plats för både bilar och hästlastbilar.

  Fulltofta, Hörby, Skåne

  Annonserat pris: 19 000 000 kronor.

   Fulltofta.
  Fulltofta. FOTO: Skånegårdar

  Fulltofta utanför Hörby är en renodlad hästanläggning med bland annat tre stall, ridhus och utebana med fibersand och skrittmaskin. Marken på cirka 19,5 hektar är fördelad på åkermark och betesmark. I bostadshuset finner man bland annat biljardrum och poolanläggning.

  – En väldigt fin och rationell anläggning som passar både för avel med också professionell tävlingsverksamhet. Ger även ett trevligt boende, säger Ann Knutsson, mäklare på Skånegårdar.

  Stillestorps gård, Lerum, Västra Götaland

  Annonserat pris: 16 450 000 kronor.

  På Stillestorps gård beskriver mäklarna hur det är kö till de 25 boxplatser som finns i de fyra stallbyggnaderna. I anslutning har ryttarna tillgång till en 1,7 kilometer lång slinga som tidigare var travbana och även ridhus och ridbana. Gårdens markyta ligger på cirka 26 hektar där man också producerar eget hö till hästarna på gården.

  Hagabyholm, Sigtuna, Stockholm

  Annonserat pris: 15 000 000 kronor.

   Hagabyholm.
  Hagabyholm. FOTO: Svenska Mäklargruppen

  Utmed strandlinjen ligger gården med hela 68 boxplatser och anläggningen är utrustad med sex stall, flera sadelkammare och ridhus med matsal och lektionssalar. Ett av stallen har även en egen lägenhet som enligt mäklaren är modernt inredd. Ridanläggningen har också en travbana som är cirka 1420 meter runt marken som är cirka 22 hektar stor.

  – Vi har märkt att det är ett väldigt stort intresse, det känns som en fördel att det redan är en travanläggning, säger Johan Wallman, fastighetsmäklare vid Svenska Mäklargruppen till ATL.

  Ranåsvägen 32, Norrtälje, Stockholm

  Annonserat pris: 13 000 000 kronor.

  Denna hästgård ligger enligt mäklare cirka en timmes bilfärd från Stockholm. Huset har jacuzzi och inglasat poolområde och har renoverats fram tills 2020. På gården finns stall, verkstad, garage och festloge. Fastighetens markareal ligger totalt på 5,4 hektar.

  Relaterade artiklar

  Till toppen