Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 1 maj 2020

  Följ livet i hästhagen

  Efter SVT:s satsning på den långa älgvandringen följer nu hästsporten upp med Hästhagen. Där kan tittarna följa livet i en av fölhagarna på Skråmsta stuteri.

   Carina Dahling Satrell, uppfödare och hingsthållare på Skråmsta stuteri utanför Stockholm, är en av initiativtagarna till webbsändningen.
  Carina Dahling Satrell, uppfödare och hingsthållare på Skråmsta stuteri utanför Stockholm, är en av initiativtagarna till webbsändningen. FOTO: Mia Törnberg/Skråmsta samt ATG

  SVT:s satsning på Älgvandringen blev en sådan succé förra året att den återupprepas i år. I realtid kan tittarna följa när älgarna följer sina leder, som de tros ha gjort i tusentals år, och simmar över Ångermanälven mot sommarens betesmarker.

  Hästhagen har ett liknande format. Under 19 dagar går det att dagtid följa fölen och deras mammor i direktsändning, oklippt och oredigerat. En sorts feelgood-program, är tanken.

  ”På morgonen är hästarna som piggast eftersom de stått stilla under natten. Så när sändningen startar 07.30 är det full fart, ja det påminner lite om kosläppen. Efter det går det i perioder – de sover mycket, tar en rush, luktar lite, tittar lite”, säger Carina Satrell Dahling, som driver stuteriet i Bro utanför Stockholm med uppfödning, hingsthållning och seminstation, i ett pressmeddelande.

  Direktsändning varje dag

  Tittarna får följa fölen och deras mammor genom fyra kameror, placerade i tre olika hagar beroende på hur gamla fölen är. I ett par hagar går fölen ensamma med mamman för  att få en bra relation till stoet och vänja sig vid att vara ute. Sedan får de flytta ut till de andra stona och fölkompisarna i Bebishagen där det blir mer lek och bus.

  Sändningarna startade den 29 april och fortsätter till den 17 maj med en ny direktsändning varje dag. Den som vill följa hästlivet på Skråmsta kan göra det via ATG Youtube eller på www.atg.se/hasthagen.

  Bakom initiativet står Skråmsta stuteri och Aktiebolaget Trav & Galopp.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen