Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 6 november 2018

  Nya utbildningar ska ge jobb

  I höst startar två nya utbildningar på Strömsholm och Flyinge med stora chanser till jobb efter examen.

   Det finns ett behov i hästnäringen av personal som är utbildade inom skötsel och drift av hästanläggningar.
  Det finns ett behov i hästnäringen av personal som är utbildade inom skötsel och drift av hästanläggningar. FOTO: Hans Dahlgren

  Det handlar om nya gymnasieutbildningar med yrkesinriktning och som inte finns på annat håll. På Flyinge blir det inriktning skötsel och drift av hästsportanläggningar och på Ridskolan Strömsholm är inriktningen svensk Ridlärare nivå 1. Den sistnämnda blir unik i Sverige genom att det är den enda ridlärarutbildningen i landet på gymnasienivå.

  Både anläggningsskötare och ridlärare är yrkesgrupper som det finns ett stort behov av och där det råder brist på kompetent arbetskraft.

  – Vi har varit noga med att lyssna på vad marknaden efterfrågar. Vi vill att våra elever ska känna att de får de bästa förutsättningarna, både för att få ett arbete och för att utvecklas, säger Christina Rosell, vd för riksanläggningarna.

  Utbildningarna är varianter inom naturbruksprogrammet och det är också möjligt att läsa in högskolebehörighet.

  Utbildningarna är också riksrekryterande och sökbara för alla, även för elever som bor i Norden.

  Relaterade artiklar

  Till toppen