Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 4 juli

  Flugor i maten var inte stallägarens fel

  Ett hotell har problem med flugor. Hotellet klagade hos kommunen och menade att det närliggande stallet med dess gödselhög var orsaken. Men kommunen hittade en helt annan orsak.

  Hotellet på landsbygden har upplevt problem med flugor i matsalen och gäster har klagat, rapporterar Östgöta Correspondenten. Hotellet ligger så pass ensligt att en vägbeskrivning med GPS inte rekommenderas. I närheten finns ett stall med hästar.

  Den som driver hotellet har vänt sig till kommunen och tror att det är gödselhögen hos grannarna som är problemet. Kommunens miljökontor undersökte saken men hittar inget att anmärka på hos hästägarna. Däremot hittade man gott om flugor i köket på hotellet vid ett tillfälle och då särskilt vid matavfallsbehållaren som var utan lock.

  Vid andra tillfällen har miljökontoret inte sett anmärkningsvärt många flugor på hotellet. Ingen åtgärd blev svaret från kommunen som ändå rekommenderar hotellet att laga flugnäten i kökets dörrar och fönster så att flugorna får svårare att ta sig in, enligt artikeln i Östgöta Correspondenten.

  Till toppen