Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 22 oktober 2019

  Evidensia lägger ner ännu en hästklinik

  Nu är också Evidensias hästklinik i Örebro på väg att läggas ner.

   Efter avveckling av tre hästkliniker blir det tio kliniker samt två specialisthästsjukhus med bland annat möjlighet till CT-skanning av häst.
  Efter avveckling av tre hästkliniker blir det tio kliniker samt två specialisthästsjukhus med bland annat möjlighet till CT-skanning av häst. FOTO: Evidensia

  Tidigare har besked kommit om att klinikerna i Skellefteå och Kalmar läggs ner. Nästa klinik på väg att avvecklas är Örebro.

  – Under en lägre period har vi sett en nedgång i efterfrågan på våra veterinärtjänster hos hästklinikerna i Örebro, Kalmar och Umeå med dess två filialer i Skellefteå och Solänget. Vi har försökt hitta vägar att kunna driva verksamheterna vidare men inte hittat någon lösning, uppger Linda Wikström, affärsområdeschef, till tidningen Ridsport.

  Hon säger också att personalen på de tre orterna erbjudits att ta över verksamheten men avböjt.

  I nuläget ska det inte finnas planer på avveckling av ytterligare hästkliniker.

  – Nej, det är endast dessa kliniker som ska avvecklas.

  Efter att Örebro, Kalmar och Skellefteå stängts har finns två hästsjukhus med specialistvård samt tio hästkliniker kvar inom Evidensia.

  Relaterade artiklar

  Till toppen