Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 18 mars 2019

  Man förgrep sig på dräktigt sto

  Under helgen förgrep sig en okänd man på två ston i ett stall utanför Stockholm. Händelsen fångades på film.

   Natten till lördag förgrep sig en man på ett dräktigt sto i Stockholmstrakten. Stallet på bilden har dock inget med händelsen att göra.
  Natten till lördag förgrep sig en man på ett dräktigt sto i Stockholmstrakten. Stallet på bilden har dock inget med händelsen att göra. FOTO: Mostphotos

  De båda stona står uppstallade på Värmdö Ridklubb öster om Stockholm. Eftersom det ena stoet beräknas föla om någon månad hade ägaren monterat en kamera för att få översikt över stoets box. När ägaren på lördagen gick igenom bilderna från den gångna natten upptäcktes att någon varit inne i stallet på natten och förgripit sig på stoet.

  Ägaren chockad

  Ridklubbens ordförande Åsa Lindblom fick ta över granskningen av bilder efter att ägaren chockats av det som framkom på bilderna:

  – Jag har sett filmen flera gånger och det är helt klart att mannen förgriper sig på stoet, säger Åsa Lindblom till Ridsport.

  I stallet där övergreppet skedde är 25 hästar uppstallade. I ridklubbens stall står ytterligare 26 ridskolehästar. Stallarna är inte låsta på nätterna.

  – Nu kommer vi att turas om att vakta under nätterna och styrelsen ska ha ett möte för att diskutera om vi ska sätta upp någon form av övervakningsutrustning, säger Åsa Lindblom.

  Ytterligare ett sto drabbat

  Senare visade det sig att ytterligare ett sto hade drabbats. Veterinär undersökte båda stona, som ska ha klarat sig utan skador.

  Efter polisanmälan gjordes teknisk undersökning där polisen bland annat kunnat säkra dna-spår.

  Relaterade artiklar

  Till toppen