Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 6 juli 2017

  Död häst inte ihjälplågad

  Den häst som hittades död i sin hage har nu undersökts av SVA. Polisens bedömning var att någon kunde ha våldfört sig på hästen, men veterinärmedicinsk undersökning visar annat.

   Arkivbild. Hästar på sommarbete.
  Arkivbild. Hästar på sommarbete. FOTO: Lisa Rogert

  Det var hästens skador kring genitalierna som gjorde att polisen misstänkte våldsbrott, men Statens Veterinärmedicinska laboratorium ställer det nu utom tvivel att hästen dog en naturlig död.

  – Hästen dog en naturlig död. Det mest sannolika är att något djur sedan varit framme, säger Lena Jacobsson, förundersökningsledare vid djurskyddspolisen till Norrtälje tidning.

  Som ATL tidigare skrivit om, så är våldsbrott mot lantbruksdjur väldigt ovanliga.

  – Det här är ingen vanligt förekommande brottslighet. Jag har varit med om en handfull ärenden av den här typen under de sju år jag varit djurpolis, sa Lena Jacobsson till ATL.

  Hon tycker att det är en stor lättnad att det visade sig att hästen inte utsatts för våldsbrott. Det har förekommit en omfattande ryktesspridning kring fallet och nu kan det förhoppningsvis få ett stopp.

  SVA beräknas lämna slutgiltigt svar kring dödsorsaken om cirka fyra månader, skriver Norrtälje Tidning.

  PREMIUM: Dolda kostnader med att skippa plogen

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen