Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 4 april

  Hästauktion skjuts på framtiden

  Nu står det klart att Avelsföreningen flyttar fram årets Elitauktion för 1-åriga travhästar.

   Så här såg det ut när Elitauktionen 2018 genomfördes och Patrik Wickman höll i klubban. Nu står det klart att coronakrisen får årets Elitauktion att skjutas på framtiden.
  Så här såg det ut när Elitauktionen 2018 genomfördes och Patrik Wickman höll i klubban. Nu står det klart att coronakrisen får årets Elitauktion att skjutas på framtiden. FOTO: Lena Karlsson

  Elitauktionen, som arrangeras av Avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen (ASVT), hålls normalt i slutet av maj i samband med Elitloppshelgen.

  Skälen till att auktionen nu flyttas fram är flera. Förutom risken för spridning av coronavirus handlar det om nedgången i den svenska ekonomin och på aktiemarknaden.

  ”Det vore helt enkelt fel mot både de fina unghästarna och dess uppfödare att sälja dem när deras potentiella köpare har fokus på ett helt annat håll”, säger Ingemar Alin, ASVT:s ordförande, i ett pressmeddelande.

  Det anses heller inte vara möjligt att ta något annat beslut utifrån myndigheternas direktiv, bland annat förbud mot större sammankomster.

  Bedömningen i år är att auktionen, utifrån de ettåringar som anmälts, såg ut att bli den mest högkvalitativa hittills.

  Nu skjuts auktionen på framtiden för att genomföras så snart det är möjligt, men troligen först efter sommaren då smittorisken avtagit och ekonomin stabiliserats.

  Relaterade artiklar

  Till toppen