Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 4 juli 2019

  Hästfoder för 2,5 miljoner upp i rök

  Hästfoder för cirka 2,5 miljoner kronor gick upp i rök i Kil sedan en traktor fattat eld.

   Branden förstörde även byggnad och maskin till ett värde av cirka 3 miljoner kronor enligt Thomas Larsson.
  Branden förstörde även byggnad och maskin till ett värde av cirka 3 miljoner kronor enligt Thomas Larsson. FOTO: Mostphotos/Privat

  Branden bröt ut i onsdags eftermiddag vid Toleruds gård i värmländska Kil. Att det brann upptäcktes av brandflyget som för tillfället var uppe i luften för att flytta flygplan. Via flygledartornet på Karlstad flygplats kunde räddningstjänsten larmas.

  – Det var en stor ladugård som var helt övertänd, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap, till Nya Wermlands-Tidningen.

  Branden fick ett våldsamt förlopp när cirka 600 ton hö, till ett beräknat värde om cirka 2,5 miljoner kronor, gick upp i rök.

  – Till det kommer byggnader och maskiner för ytterligare cirka 3 miljoner kronor, säger Thomas Larsson på Toleruds Hästfoder och Maskin AB, till NWT.

  Däremot kunde räddningstjänsten hindra branden från att sprida sig till övriga ekonomibyggnader. Till sin hjälp hade räddningstjänsten bland annat släckbilar från den närliggande flygplatsen.

  – De har bra kapacitet. Framför allt så har de en bra vattenkanon så att man får ut vattnet snabbt. Det ger bra effekt, säger Björn Johansson.

  Toleruds gård är en stor leverantör av grovfoder till häst. Det betyder att branden förstörde foder som redan beställts.

  Ingen människa eller djur skadades vid branden.

  Relaterade artiklar

  Till toppen