Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 11 april

  Varmblodsuppfödarna in i LRF Häst

  LRF Häst växer när Avelsorganisationen för svenska varmblodiga ridhästar blir ny intressemedlem och även tar plats i Hästdelegationen, LRF Hästs beslutande organ.

   Avelsorganisationen för varmblodiga ridhästar, SWB, är ny intresseorganisation i LRF Häst.
  Avelsorganisationen för varmblodiga ridhästar, SWB, är ny intresseorganisation i LRF Häst. FOTO: Shutterstock/TT

  Avelsorganisationen, tidigare ASVH, heter i dag Swedish Warmblood, SWB, och har närmare 5 000 medlemmar som driver näringsverksamhet med uppfödning som huvud- eller deltidssysselsättning. Ett medlemskap i LRF anses stärka båda organisationernas arbete med hästföretagarfrågor.

  I SWB:s strategi ligger bland annat att arbeta för professionella hästföretag, ett uppdrag som också LRF Häst jobbar med. Andra gemensamma frågor är en förändrad konsumentköplag och jordbrukspolitiken.

  ”Som LRF-medlem kommer SWB omedelbart kunna bidra med hög kompetens och starkt engagemang. SWB och LRF Häst har redan idag kontakter och utbyte av varandra, både på nationell och EU-nivå. Båda organisationerna har varit, och är, starkt involverade i den nu högst aktuella frågan om konsumentköplagens utformning”, säger Olle Kindberg, ordförande för SWB, i ett pressmeddelande.

  LRF Häst består i dag av tolv olika organisationer och jobbar med frågor kring ökad lönsamhet och konkurrenskraft i professionella hästföretag. 2018 lanserades en gemensam nationell strategi för hästföretagarfrågor.

  Relaterade artiklar

  Till toppen