Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 18 april

  500 åsnor räddades från slakt

  Kinesisk efterfrågan på åsneskinn får förbjuden åsneslakt att fortsätta i Brasilien.

   Av åsneskinn görs gelatin som används inom den traditionella kinesiska medicinen. Arkivbild.
  Av åsneskinn görs gelatin som används inom den traditionella kinesiska medicinen. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Trots att det i slutet av 2018 infördes ett nationellt förbud mot att slakta åsnor i Brasilien för skinnets kull fortsätter åsneslakten. Åsnorna transporteras, hålls och slaktas under något som djurskyddsorganisationer beskriver som fruktansvärda förhållanden skriver engelska Horse and Hound.

  Nyligen omhändertogs 500 undernärda och döende åsnor vid ett anläggning. En talesperson för Donkey Sanctuary beskriver situationen på anläggningen som skrämmande:

  – De flesta åsnorna var allvarligt undernärda och många låg döda eller döende i dammet. Dussintals fåglar cirklade i luften ovanför.

  Talespersonen uppger också att det aktuella företaget redan tidigare har varit föremål för åtgärder från myndigheterna på en annan anläggning.

  Tidigare har upphandlare av skinn riktat in sig på länder i Afrika men där uppges tillgången på åsnor minska. Därför har fokus flyttats till Sydamerika och Brasilien, som har en stor population med åsnor.

  Efterfrågan på just åsneskin är stor i Kina. Från skinnen utvinns gelatin som används inom den traditionella kinesiska medicinen.

  Enligt djurskyddsorganisationerna har det nationella förbudet inte haft någon verkan utan slakten och handeln fortsätter som tidigare och varnar samtidigt för att liknande anläggningar finns på flera ställen i landet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen