Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 14 juli 2019

  Hon miste tre hästar efter åsknedslag

  Efter ilfart till UDS i Uppsala kunde både det lilla fölet och stoet räddas bara för att en vecka senare dö i lågorna efter ett blixtnedslag.

   Katarina Remnemark miste tre hästar, varav stoet och nyfödda fölet som klarade sig genom en insats på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, och fick komma hem efter några dagars vård.
  Katarina Remnemark miste tre hästar, varav stoet och nyfödda fölet som klarade sig genom en insats på Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, och fick komma hem efter några dagars vård. FOTO: Privat

  Fyra hästar miste livet i stallbranden utanför Uppsala strax före midnatt den 12 juni. Katarina Remnemark ägde tre av dem. Däribland ett litet föl och stoet som mot alla odds någon vecka innan branden, räddades till livet på universitetssjukhuset i Uppsala.

  – Fölet låg fel och ofta förlorar man både sto och föl då. Men vi klarade det och fölet var så pigg och fin. Och så händer detta, säger Katarina Remnemark.

   Diamond Dior, kallad Diamanten, fick en tuff start i livet men dog branden, som orsakades av ett åskoväder.
  Diamond Dior, kallad Diamanten, fick en tuff start i livet men dog branden, som orsakades av ett åskoväder. FOTO: Privat

  Hon hade gjort allt för skydda sig mot bränder, det fanns även tre brandsläckare i stallet, men det hjälpte inte.

  – Man har inte en chans. Vi var där 45 minuter innan och då fanns varken åska eller blixt i luften. Jag är fortfarande chockad och det som hände har nog inte gått in än, säger hon.

  Katarina Remnemark hade ingen tidigare erfarenhet av brand men hon konstaterar att den slukar allt.

  – Vi hade inte ens några grimskaft kvar. Jag är tacksam att åtminstone två av våra hästar inte var i stallet då det hände, säger Katarina Remnemark.

  Relaterade artiklar

  Till toppen