Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Häst 4 januari

  20-tal hästar räddades ur brinnande stall

  Natten till fredag började det brinna kraftigt i ett stall på Hageby ridklubb utanför Norrköping. En man sitter anhållen och misstänks ha anlagt branden.

  FOTO: Jonas Forsberg / Naturfotograferna /IBL Bildbyrå

  Larmet om branden kom till SOS Alarm vid halv två-tiden natten till fredag. Inledningsvis trodde man att det handlade om en brand i terrängen men det stod snabbt klart att det rörde sig om ett häststall som börjat brinna. En dryg timme efter att branden upptäckts hade räddningstjänsten med hjälp av personal från ridklubben lyckats få ut alla hästar.

  – Det är en träkonstruktion med torrt och väldigt brännbart material så det var nog på gränsen att vi klarade att släcka det här. Någon minut till hade det varit kört, säger Daniel Agerhult, inre befäl vid östra Götalands räddningstjänst, till Norrköpings tidningar.

  En man i 35-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha startat branden, rapporterar P4 Östergötland. Mannen greps under morgonen och sitter anhållen, skäligen misstänkt för mordbrand. Mannen ska vara känd av polisen sedan tidigare.

  Det var ett 20-tal hästar som evakuerades i branden och de ska efter omständigheterna må bra, skriver ridklubben på sin Facebooksida.

  Relaterade artiklar

  Till toppen