facebooktwittermail d

Här är skandalchefens nya bolag

Han fick lämna SCA efter avslöjande om lyxiga jaktresor under sin tid som ordförande. Nu har Sverker Martin-Löf startat ett nytt bolag inom skogsindustrin, uppger SvD Näringsliv.

Det var Svenska Dagbladet som under vintern rullade upp skandalen kring Sverker Martin-Löf och SCA-ordförandens vidlyftiga användande av affärsflyg och jaktresor. Avgången kom som ett brev på posten men nu tycks mannen som länge ansetts vara en av Sveriges mäktigaste företagsledare, ha hittat en ny sysselsättning.

Tillsammans med parhästen Anders Nyrén samt styrelseproffs som Jan Johansson, Carl Olof By och Anders Nyberg har Sverker Martin-Löf tänkt driva bolaget Industrial Development Partners AB.

Enligt verksamhetsbeskrivningen ska företaget syssla med "rådgivningsverksamhet i frågor som rör organisation, ledning, teknik, ekonomi och finansiering i pappers-, skogs-, verkstads- och stålindustriföretag samt till andra tillverkningsföretag, äga och förvalta aktier och annan egendom i sådana och andra företag samt därmed förenlig verksamhet”.

Själv är Martin-Löf fåordig kring det nya bolaget.

"Nja, jag har ingen anledning att kommentera det. Det är inget publikt bolag och jag är ingen publik person på det viset" säger han till SvD Näringsliv.