facebooktwittermail

Här är bilderna på Terris nya specialfordon

Efter sommarens många bränder har skogsmaskintillverkaren Terri tagit fram en ny redskapsbärare som ska göra det enklare att hantera liknande krissituationer i framtiden.

Med några enkla modifieringar ska det bli möjligt att använda maskinerna till betydligt mer än att bara frakta ut timmer.

Inför leverans utrustas maskinen helt efter köparens behov. Terri nämner själva att skotaren skulle kunna sättas in vid bränder, strömavbrott och vid leveranser av färskvatten. Dessutom gör maskinens storlek och vikt att den enkelt kan fraktas på ett vanligt bilsläp för snabba insatser.

– Den här maskinen klarar av det mesta och fungerar perfekt som en lastbärare vid krissituationer i svåra marker, säger Pontus Wallden, säljare.

Terri 3020B Band Aid+ premiärvisas på Skyddsmässan i Stockholm den 23–25 oktober.
Terri 3020B Band Aid+ premiärvisas på Skyddsmässan i Stockholm den 23–25 oktober. FOTO: MONTAGE, TERRI

– Vi kan anpassa maskinen utifrån köparens behov av påbygge och det går att koppla på i princip vilket redskap som helst, fortsätter han.

Med Terri 3020B Band Aid+ breddar företaget sitt sortiment mot en helt ny marknad. Maskinen premiärvisas på mässan Skydd i Stockholm den 23–25 oktober.

Hur miniskotaren 3020 fungerar i skotarutförande kan ni se i filmklippet ovan.

Terri 3020B Band Aid+.
Terri 3020B Band Aid+. FOTO: TERRI