facebooktwittermail d

Har allt inflytande gått förlorat?

EU ställer ständigt nya krav och de genomförs utan att folket får säga sitt. Vi kräver folkomröstningar om dessa viktiga förändringar, men det är inte tillräckligt. Det är hög tid att lämna Europeiska unionen, skriver företrädare för Landsbygdspartiet oberoende.

Sveriges grundlag inleds med de mäktiga orden: ”All makt utgår från folket”. Och när nu allt bestämmande överförts till EU så har vårt bestämmande verkligen ”utgått”. Någon måste ha missförstått inledningsorden.

Inte nog med att man missförstår – man genomför en statskupp i smyg. Utan någon som helst offentlig debatt så har riksdagen ändrat Grundlagen och tagit in texten att Sverige är en del av den Europeiska unionen. Förmodligen ett EU-krav för att låsa fast oss hårdare.

Nu får vi reda på EU-kravet att vi senast 2025 ska ha bytt valuta och gått över till euro. Detta trots att vi har röstat för motsatsen. Smygövergången har påbörjats genom färgval och storlek på våra nya sedlar och mynt. Vad blir nästa steg? Att införa tyska eller franska som obligatoriskt språk? Engelska lär det åtminstone inte bli efter Brexit.

Vid Landsbygdspartiet oberoendes årsmöte nyligen så antogs ett krav att denna typ av förändringar måste föregås av en folkomröstning. Men vad bryr sig EU om detta. Så länge vi är kvar i EU så finns bara kravet att vi ska foga oss.

Därför ser vi ingen annan möjlighet än att följa Englands exempel. Ut ur EU – Swexit! Stöd oss vid valet 2018!

Landsbygdspartiet oberoende LPo

Erika Sörengård, ordförande Ervalla

Arne Gunnarsson, Strömsnäsbruk

Pierre Ländell, Horn

Magnus Malmsten, Norrtälje

Tjern Inga Wall, Särna

Claes Littorin, Knutby

Åke Karlsson, Kolmården

Gunilla Fluur, Näsåker

Cecilia Kähäri, Storfors

Roger Stupis Andersson