facebooktwittermail d

Hämnd med returporto meningslöst

I sociala medier sprids filmer där företagare vill jävlas med blufföretagare genom att proppa kuvert och paket fulla med sten, skor och annat. Och sedan låta blufföretagen betala för returportot för svarskuverten.

Men Postnord säger i en intervju med Driva Eget att svartportot gäller brev som bland annat har maxvikten två kilo.

– Överstiger försändelsen mått och vikt för brev så kommer vi inte att befordra det, säger Anne Källgren Jiremar, kommunikatör på Postnord till Driva Eget.

"Bör inte uppmunstras"

Slutsatsen är att det går att skicka hämndreturporto. Men Ludvig Isacsson på Förenade Bolag som hjälper företagare mot blufföretagare anser inte att det är någon bra idé.

– Att returnera allt från plåtbitar till misstänkt pulver och avföring sägs i diverse internetkommentarer vara den perfekta hämnden mot Nummerupplysningen. Snarare är det otroligt vettlöst och bör inte uppmuntras – posthanteringen blir lidande och du riskerar att skada andra på vägen, säger han till Driva Eget.

Enligt honom går det inte att stoppa bluffarna genom höga kostnader för returporto då blufföretagen omsätter otaliga miljoner kronor. Bättre i stället att varna andra för utskicket.

 

LÄS MER: Möt bluffmakaren som lurat företagare på miljoner