facebooktwittermail

Guldfågeln vill fördubbla på Öland

Guldfågeln, ett av Sveriges ledande företag när det gäller svenskproducerad kyckling, räknar med att fördubbla verksamheten i Mörbylånga på Öland. Men för att expansionen ska bli möjlig krävs nya lokaler.

Medan företag som Procordia och Forsheda lagt ned sina verksamheter på Öland har Guldfågeln gått som en raket, skriver tidningen Östra Småland.

De senaste tio åren har bolaget ökat försäljningen av kyckling från 300 miljoner till 1,1 miljarder kronor. Slaktvolymen ligger på 56 000 ton kyckling och antalet anställda till 350 i Mörbylånga och 130 i Falkenberg.

Krävs nya lokaler


Företagets vd Jimmy Samuelsson räknar med en fördubbling av verksamheten inom sex-sju år. Det skulle innebära ungefär 250 nya jobb på Öland.

Men då krävs nya lokaler - antingen på Öland eller någon annanstans. Siktet är inställt på Forshedas gamla fabrik i Mörbylånga.

- Om vi ska bygga ett nytt slakteri är det fyra eller fem års framförhållning. Därför måste vi agera nu, säger Jimmy Samuelsson till tidningen.

Kommunalråd Kent Ingvarsson (M) ser positivt på expansionsplanerna och han hoppas också det kan få en följd i att det blir fler kycklinguppfödare på Öland.

- Scenariot låter spännande, säger han.ATL.nu