facebooktwittermail d

Green Landscaping stödköptes på börsen

Green Landscapings börsintroduktion lyckades men krävde cirka 40 miljoner kronor I stödköp.

Green Landscapings Sebastian Runander matar fåglarna vid Strömmen i centrala Stockholm med Riksdagshuset i bakgrunden.
Green Landscapings Sebastian Runander matar fåglarna vid Strömmen i centrala Stockholm med Riksdagshuset i bakgrunden. FOTO: PER ÖSTERMAN

Parkförvaltaren Green Landscapings börsintroduktion på Nasdaq First North-listan den 23 mars lyckades. Introduktionskursen var 21 kronor. Under de första dygnen såldes en hel del aktier ut vilket pressade kursen hårt.

Green Landscaping är ett konglomerat av uppköpta företag som sköter parker och gatuunderhåll till framför allt kommuner och fastighetsägare. Företaget har skapats av FSN, ett investmentbolag som med introduktionen sålde ett innehav på över 400 miljoner kronor tillsammans med andra investerare.

Därtill nyemitterades aktier för 75 miljoner kronor.

Introduktionen innehöll en garanti att FSN skulle stödköpa aktier under de 30 första dagarna. Detta har skett och aktier för cirka 40 miljoner kronor köptes under de första dygnen för att hålla kvar kursen runt 21 kronor per aktie.

I klartext betyder det att FSN alltså köpte tillbaka cirka tio procent av samma post som företaget sålde i samband med börsintroduktionen.

Stödköpen avtog efter fem dygn.