facebooktwittermail d

Granngården bryter med Djurskyddet

Efter protester från kunderna har Granngården brutit sitt samarbete med organisationen Djurskyddet Sverige.

Det senaste dygnet har över 50 kritiska kunder gjort inlägg på Granngårdens Facebooksida och protesterat mot samarbetet med Djurskyddet Sverige, som de menar är för vargar och emot uppfödning av djur.

Sa upp medlemskapet

”Hej, jag såg att ni har inlett samarbete med den militanta "djurrättsorganisationen" Djurskyddet Sverige. Härmed säger jag upp mitt medlemskap hos er och vill inte ha fler erbjudanden eller tidningar från er. Jag har klippt mitt plastkort och jag begär att ni tar bort mig ur registret. Våra affärer är avslutade”, skriver en kund.

Kunderna reagerar

Granngårdens samarbete med Djurskyddet Sverige gick ut på att kunderna skulle avrunda inköpssumman uppåt och att pengarna skulle omvandlas till presentkort på Granngården som Djurskyddets katthem skulle få. Avtalet började gälla i början av året, men nu har Granngården avslutat samarbetet.

– Vi har ju lantbrukarna som kunder sedan lång tid tillbaka och det är de som har reagerat väldigt mycket. Och då tog vi det beslutet. Men vi tänker inte sluta med att hjälpa på lokal nivå när det gäller hund och katt, vi kommer bara att avsluta samarbetet med Djurskyddet, säger Granngården kundklubbschef Emilia Sahlén.

"Motarbetar oss"

– De har lyssnat på oss medlemmar, det känns fantastiskt bra, säger Erika Sörengård ordförande i Landsbygdsupproret och i Landsbygdspartiet.

– Djurskyddet och de andra organisationerna står ju inte på lantbrukarnas sida, tvärtom. De motarbetar oss, de vill ha bort oss, de vill inte ha någon djurproduktion i det här landet. Det är den bistra sanningen.

LÄS MER: Djurskyddet besviket på Granngården