facebooktwittermail

Gotländskt slakteri expanderar

Gotlands Slagteri AB expanderar och nyanställer. Målet är att på sikt stycka allt gotländskt kött på ön.

- Vi räknar med 20-25 anställda inom den närmaste framtiden, säger produktionschef Ronny Fontell till nyhetssajten Helagotland.se.

I dag arbetar åtta styckare med inriktning på lamm och gris på slakteriet i Visby. I maj inleds även nötstyckning och då anställs ytterligare fyra personer. På längre sikt kan ytterligare anställningar bli aktuella.

- Allt ligger ännu i lindan, men vi ser väldigt positivt på det här. Vi tror på utvecklingen här och känner att ägaren vill satsa på Gotland, säger Ronny Fontell.

Gris och lammstyckning har kommit igång och nötstyckningen ska börja i slutet av maj. Styckningen i Visby görs på uppdrag av Svenskt butikskött, som framför allt levererar till affärer i Mälardalen.ATL.nu