facebooktwittermail

Korvmakaren som satsar på växtchark

I Petter Bendelins nystartade korvfabrik råder inga motsättningar mellan kött och vegetabilier. Tvärtom. Här handstoppas korvarna med de finaste råvarorna och ambitionen att minska produkternas avtryck på klimat och miljön.

Petter Bendelin hade jobbat länge som ambulerande korvmakare och konsult, men när coronapandemin satte stopp för hans uppdrag i våras flyttade han tillbaka till Gotland och startade sin egen korvfabrik.
Petter Bendelin hade jobbat länge som ambulerande korvmakare och konsult, men när coronapandemin satte stopp för hans uppdrag i våras flyttade han tillbaka till Gotland och startade sin egen korvfabrik. FOTO: ARON SANDELL

Petter Bendelin hade länge fascinerats av det nedlagda sockerbruket utanför Roma på Gotland när det av en tillfällighet visade sig att där fanns lediga lokaler. Då återvände exilgotlänningen och byggde på kort tid upp sin hantverksmässiga korv- och charkproduktion i den gamla tegelbyggnaden.