facebooktwittermail d

GEA Group och Christian Berner går skilda vägar

GEA siktar på att avancera på den svenska marknaden samtidigt som de avslutar ett 50 år långt samarbete.

Tyska GEA Group är en av världens största tillverkare av maskin- och processteknik inom livsmedelsbranschen. Teknik för mjölkning och mejeriverksamheten är bara en liten del av vad företagets 18 000 anställda sysslar med över hela världen.

Slut efter 50 år

Fram till och med i går representerades bjässen på den svenska marknaden av Christan Berner AB, men nu meddelas att samarbetet efter 50 år avslutas. Anledningen är att GEA Group vill skjuta fram sina positioner i Sverige för att komma närmare sina kunder.

Olyckligt men förståeligt

En av förändringarna är att säljorganisationen för processutrustning fokuseras till GEA Swedens kontor i Göteborg. Daniel Frosterud, tidigare produktansvarig för GEA hos Christian Berner, blir säljansvarig för affärsområdet Sollutions på den svenska marknaden.

Hos Christian Berner AB tycker man förstås att det är tråkigt att samarbetet avslutas men samtidigt skriver företagets vd, Bo Söderqvist, att de har förståelse för att GEA Group vill etablera sin egen säljorganisation.

De som gjort beställningar av GEA produkter via Christian Berner AB kommer att behandlas som vanligt fram till och med årsskiftet. Efter 1 januari 2016 ska alla order läggas direkt hos GEA Sweden AB.