facebooktwittermail d

Anställd avled efter fallolycka på Moelven

En man i 50-årsåldern har avlidit efter att ha fallit fem meter på en arbetsplats i Arvika.

En man i 50-årsåldern fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, efter att ha fallit fem meter och slagit sig medvetslös på en arbetsplats i Arvika. Han avled senare på torsdagskvällen. Arkivbild.
En man i 50-årsåldern fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, efter att ha fallit fem meter och slagit sig medvetslös på en arbetsplats i Arvika. Han avled senare på torsdagskvällen. Arkivbild. FOTO: ERIK SIMANDER/TT

– Detta är ofattbart sorgligt och vi är i djup sorg över att ha förlorat en kollega. Våra tankar går till närmaste familjen, vänner och kollegor i denna svåra stund, säger koncernchef Morten Kristiansen i Moelven Industrier, enligt ett pressmeddelande.

Vad som föregått händelsen, som rubriceras som en arbetsplatsolycka, är i nuläget oklart. Olyckan ägde rum på sågverket Moelven Edanesågen. På torsdagens eftermiddag var polisen på plats för att förhöra arbetsgivaren och fackliga företrädare.

– Detta är en av de mörkaste dagarna i Moelvens historia. Vårt fokus är att ta hand om familjen och medarbetarna på Edanesågen på bästa möjliga sätt, säger Kristiansen.

En anmälan om brott mot arbetsmiljölagen har upprättats.

TEXTEN UPPDATERAD 14 AUGUSTI