facebooktwittermail d

Fendt släpper nya rundbalspressar

Fendt har släppt flera produktuppdateringar vid sin visning i Tyskland, och introducerar bland annat en ny generation rundbalspressar – Fent Rotana.

Rotana är namnet på Fendts nya serie av rundbalspressar som levereras med och utan inplastare.
Rotana är namnet på Fendts nya serie av rundbalspressar som levereras med och utan inplastare. FOTO: ANDREAS MOHR, MARKTOBERDORF

Den nya generationen rundbalspressar kommer på sikt att ersätta flera av pressarna i dagens modellutbud, och består av kammarpressen Rotana 130 F och kombinationspressen Rotana 130 F Combi och Rotana 160 V Combi.

I pressdelen ligger fokus bland annat på ökad densitet i balarna, medan kombinationspressarna har fått ett nytt säkrare överföringssystem mellan kammaren och inplastaren. Maskinföraren kan sedan själv välja om balarna ska slås in med film eller inte.

På foderområdet lanserade Fendt även en rad nya självlastarvagnar för medelstora och större företag, som är tänkt att täppa till de luckor som tidigare har funnits i Tigo-segmentet.

Självlastarvagnarna är utrustade med ett speciellt pickup system som ska förhindra att fodret förorenas av sten och jord.

Fendt introducerar även rad nya självlastarvagnar i Tigo- och Profi-serien.
Fendt introducerar även rad nya självlastarvagnar i Tigo- och Profi-serien. FOTO: ANDREAS MOHR, MARKTOBERDORF

Dessutom lanserades en ny bogserad slåttermaskin i arbetsbreddarna tre och 3,5 meter, som kan köras antingen rakt bakom eller med förskjutning åt vänster eller höger för att underlätta konvojkörning.

Tack vare att vikten blir lägre på traktorn innebär den bogserade varianterna dessutom att man kan använda mindre traktorer och ändå få ut samma resultat jämfört med maskiner som monteras i trepunktslyften.

Bogserade slåttermaskiner kan vara ett alternativ för den som har en mindre traktor, enligt Fendt.
Bogserade slåttermaskiner kan vara ett alternativ för den som har en mindre traktor, enligt Fendt. FOTO: ANDREAS MOHR, MARKTOBERDORF
Fendt Former 1502 är en ny strängläggare med arbetsbreddar upp till sju meter.
Fendt Former 1502 är en ny strängläggare med arbetsbreddar upp till sju meter. FOTO: ANDREAS MOHR, MARKTOBERDORF