facebooktwittermail d

Fåordiga fullmäktigedeltagare

Nu pågår en extrastämma där framtiden för Kalmar Lantmän diskuteras. ATL pratar med två i fullmäktige innan de går in i mötet.

Medlemmarna i Kalmar Lantmän har händelserika dagar, men stämningen var god när kaffe och smörgås intogs i matsalen på Kalmar Lantmäns huvudkontor i Kalmar.

Fram tills för några dagar sedan verkade det som om framtiden för Kalmar Lantmän kunde avgöras i dag. Nu är det mer osäkert, sedan ”nya saker hänt” under helgen. Vad det är som hänt, ville dock ingen berätta för ATL:s reporter på plats innan fullmäktige satte sig i sitt möte.

"Vi vet ingenting"

Två av medlemmarna som ATL träffar vid kaffebordet tror dock inte att det blir något beslut i dag. De säger att det har hänt mycket de senaste dagarna, men att de egentligen inte vet om de olika alternativen förändrats eller om något bud sockrats.

– Vi vet ingenting än. Det är därför vi är här idag, för att få information, sa Patrik Evertsson.

– Jag tror det blir ett informationsmöte, sa Åke Johansson.

Sven Norup, ordförande i styrelsen, är noga med formalia och vill inte föregå dagens händelser när han pratar med ATL:s reporter. Han vill inte säga huruvida han tror att det blir något beslut idag eller ej.

– Jag vill inte säga någonting.

Han konstaterar bara att han kallat till extrastämma 16 november.

 

Här är buden – och förutsättningarna inför stämman.