Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 30 september 2019

  Caterpillar får ny svensk återförsäljare

  En av världens största återförsäljare av Caterpillar tar nu över agenturen även för Sverige.

   Caterpillar får en ny svensk återförsäljare när tyska Zeppelin tar över agenturen.
  Caterpillar får en ny svensk återförsäljare när tyska Zeppelin tar över agenturen. FOTO: Caterpillar

  Tyska Zeppelin som säljer Caterpillar i Tyskland, Österrike, Tjeckien, Slovakien, Ryssland, Ukraina, Uzbekistan, Tadjikistan, Armenien och Vitryssland planerar att ta över agenturen även i Sverige Danmark och Grönland.

  Pon-gruppen som sköter agenturen i nuläget behåller verksamheten i Nederländerna och Norge. Affären kräver dock ett godkännande från berörda konkurrensmyndigheter.

  – Vi kommer att tillhandahålla hela utbudet av nya och begagnade maskiner, service, reservdelar, maskinuthyrning och tjänster. Vi kommer också att erbjuda produkter och service för den gruvutrustning som behövs i norra Sverige, säger Zeppelins styrelseordförande Peter Gerstmann i ett pressmeddelande.

  Parallellt med Cat-agenturen tar Zeppelin också över Sitech i både Sverige och Danmark och kommer därför även att ansvara för distribution och service av produkter från amerikanska Trimble som har ett nära samarbete med Caterpillar.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen