Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 21 juni 2019

  Volvo tecknar avtal om självkörande lastbilar

  Volvokoncernen har skrivit ett avtal med amerikanska Nvidia om att gemensamt utveckla det beslutsfattande systemet för självkörande fordon och maskiner.

   Volvo ska utveckla självkörande lastbilar tillsammans med amerikanska Nvidia.
  Volvo ska utveckla självkörande lastbilar tillsammans med amerikanska Nvidia. FOTO: Volvo Trucks

  Genom användningen av Nvidias omfattande AI-plattform för träning, simulering och datorstöd i fordonen är systemet är designat för att säkert hantera helt förarlös körning, till exempel på motorvägar. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Lösningen bygger på Nvidias programvara för sensorbearbetning, varseblivning, kartlokalisering och ruttplanering, vilket möjliggör användning på många nivåer av autonom körning, till exempel vid godstransporter, avfallshantering och inom bygg-, gruv- och skogsindustrin.

  Partnerskapet ska fokusera på utvecklingen av ett flexibelt, skalbart automationssystem, vilket först planeras att användas i kommersiella kundpiloter och senare i kommersiella erbjudanden från Volvokoncernen.

  ”Överenskommelsen mellan Volvokoncernen och Nvidia är ett långsiktigt partnerskap som sträcker sig över flera år. Arbetet kommer påbörjas genast med samlokaliserad personal från bägge företagen, både i Göteborg och i Santa Clara i Kalifornien”, heter det i pressmeddelandet.

  Relaterade artiklar

  Till toppen