Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 13 oktober 2017

  Upprustning bakom svagt resultat

  John Deere Forestry satsar på serviceanläggningarna i Sverige vilket delvis förklarar de svaga siffrorna.

  – Våra serviceanläggningar var väldigt slitna så vi har investerat i flera anställda och nya anläggningar, säger Dieter Reinisch, informationsansvarig för John Deere Sverige.

  Bland annat öppnades en ny anläggning i Brunflo utanför Östersund i höstas. Men även Jönköping och Örnsköldsvik har uppgraderats de senaste åren.

  Finsk fabrik ökar takten

  John Deere känner också av den heta marknaden i Ryssland. Fabriken i finska Joensuu går på högvarv. Ändå är det långa leveranstider, upp till fyra månader.

   Det kostar på att ligga på topp. John Deere satsar på servicen. Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere AB.
  Det kostar på att ligga på topp. John Deere satsar på servicen. Dieter Reinisch, informationsansvarig på John Deere AB. FOTO: Per Österman

  – Vi lider lite av det. Fabriken har ökat takten och det är lite slagsmål om de maskiner som tillverkas.

  Ponsses omsättning speglar företagets globala försäljning som utgår från fabriken i Finland. John Deere Forestry AB och Komatsu Forests AB speglar endast försäljningen i Sverige och visar exempelvis inte de maskiner som exporteras utanför gränserna.

  John Deere Forestry har en vinstmarginal på 1 procent 2016.

  Relaterade artiklar

  Till toppen