Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 11 januari 2017

  Två svårt skadade i A-traktorolycka

  Två 17-åriga pojkar skadades allvarligt när en långtradare körde in i deras A-traktor.

   Två 17-åriga pojkar skadades allvarligt när en långtradare körde in i deras A-traktor.
  Två 17-åriga pojkar skadades allvarligt när en långtradare körde in i deras A-traktor. FOTO: Mostphotos

  Olyckan inträffade i går kväll vid 18-tiden på riksväg 61 i höjd med Östra Lersäter vid Kil. De två 17-åringarna satt i en A-traktor när en långtradare körde in i dem bakifrån.

  En av pojkarna fördes till en specialistklinik vid Akademiska sjukhuset i Uppsala medan den andra vårdas på intensivvårdsavdelningen vid Centralsjukhuset i Karlstad.

  Enligt en kommuniké från landstinget har de två pojkarna ådragit sig skall-, bröstkorgs- och ryggskador. En av dem är mycket allvarligt skadad.

  – Olyckan ska ha skett strax efter den första avfarten från Karlstadhållet. Som jag förstår det har lastbilen kört in i det andra fordonet som stått still. Det verkar ha varit en kraftig smäll, säger Ola Åkesson, räddningschef i beredskap i Karlstadsregionen till Nya Wermlands-Tidningen.

  Det var i morse ännu inte helt fastställt om A-traktorn som de två 17-åringarna satt i stått helt still eller framförts i mycket låg hastighet.

  Lastbilschauffören ska inte ha skadats fysiskt vid olyckan men ska ha chockats.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen