Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 20 januari

  Tullverket får extra pengar för gränsbevakning

  Myndigheten får förstärkning på 10 miljoner i år.

   Tullverket kommer få ytterligare 10 miljoner i förstärkning i år. Bilden är ifrån hamnen i Trelleborg. Arkivbild.
  Tullverket kommer få ytterligare 10 miljoner i förstärkning i år. Bilden är ifrån hamnen i Trelleborg. Arkivbild. FOTO: Johan Nilsson/TT

  I dag, måndag, presenterade regeringen och samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet satsningar på välfärd och trygghet i den kommande vårändringsbudgeten. Bland tillskotten finns 10 miljoner kronor till Tullverket.

  – Vi förstärker Tullverket för att öka den myndighetens möjligheter att upprätthålla en närvaro vid våra gränser, sa Karolina Skog, ekonomisk-politisk talesperson för Miljöpartiet vid en presskonferens om de olika satsningarna.

  Den största delen av den presenterade satsningen är 5 miljarder till kommuner och regioner för välfärdsverksamhet. Tullverkets 10 miljoner ingår i ett paket på totalt 750 miljoner till olika myndigheter inom rättsväsendet. Hur satsningarna finansieras ville finansminister Magdalena Andersson (S) inte svara på. Hela vårändringsbudgeten offentliggörs den 15 april.

  Relaterade artiklar

  Till toppen