Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 20 juni 2017

  Swedish Agro tar över Horsch

  Från och med i dag tar Swedish Agro Machinery över distributionen av Horsch produkter i Sverige. Moderkoncernen Danish Agro har redan ett utpräglat samarbete med redskapstillverkaren på den finska marknaden och har nu skrivit ett avtal som förutom Sverige även omfattar den norska marknaden.

   Swedish Agro Machinery växlar upp genom att bli återförsäljare av Horsch och AVR:s produkter i Sverige.
  Bild 1/2 Swedish Agro Machinery växlar upp genom att bli återförsäljare av Horsch och AVR:s produkter i Sverige.
   Företaget ser AVR:s produkter som ett bra komplement till Swedish Agros övriga maskinutbud.
  Bild 2/2 Företaget ser AVR:s produkter som ett bra komplement till Swedish Agros övriga maskinutbud.

  Film från maj 2019. Tyska Lemkens såmaskiner är inte vanliga i Sverige. Men med sin tolv meter breda såmaskin och sin bogserade rotorvariant för tuffa förhållanden tänker företaget ändra på detta.

  Som ett led i förändringen kommer Horsch och Swedish Agro Machinery att ställa ut tillsammans på Borgeby fältdagar den 28-29 juni. Då övertar företaget även officiellt distributionen av den belgiska maskinproducenten AVR:s maskiner i Sverige.

  Swedish Agro Machinerys vd, Björn Pettersson, ser stora fördelar med avtalet, och säger i ett pressmeddelande att han tror att AVR:s program för potatisupptagare kommer att komplettera företagets sortiment bra.

  Swedish Agro Machinery är i dag återförsäljare av Claas lantbruksmaskiner i Sverige, men säljer även Lemken och från 1 november är företaget även exklusiv distributör för Samson i Sverige.

  PREMIUM: Så skiljer sig reservdelsprisernaLÄS MER: 70 nya jobb när Swedish Agro utökar

  Relaterade artiklar

  Till toppen