Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 30 april 2017

  Störst bland entreprenörer

  För första gången har Malwa Forest sålt mer hälften av maskinerna till entreprenörskunder.

  Malwa Forest kan se tillbaka på ett positivt 2016. Omsättningen ökade med 15 procent till 60,8 miljoner kronor jämfört med föregående år.

  – Vi ser ett tydligt trendbrott i att våra beståndsgående gallringsmaskiner väcker intresse. Under 2016 gick drygt 50 procent av maskinerna till entreprenörer jämfört med 40 procent året innan, säger Hans Lindberg, vd för Malwa Forest i ett pressmeddelande.

  RELATERAT Lönsamt med liten skogsmaskin

  Enligt Hans Lindberg hade man hoppats på en ännu starkare tillväxt under 2016 men att en svag inledning på året påverkade. Han menar också att företaget nu ser resultatet av sitt utvecklingsarbete.

  På Elmia Wood presenterar företaget en ny skördare som ska vara anpassa för att bättre uppfylla entreprenörernas krav och med ny bakram och det nya helgjutna boggistället.

  – I samband med mässan ska vi också öka satsningen på export från att de senaste åren ha fokuserat på den inhemska marknaden och med endast 10 procent på export, säger Magnus Wallin, grundare och affärsutvecklingschef.

  Relaterade artiklar

  Till toppen