Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 7 december 2018

  Shell kräver förskottsbetalning vid kontanttankning

  För att minska smitningar totalförbjuder nu Shell sina kunder från att betala kontant efter man har tankat.

   Shell hoppas att totalförbudet ska minska antalet smitningar.
  Shell hoppas att totalförbudet ska minska antalet smitningar. FOTO: Mostphotos

  Shell har haft problem med många smitningar och nu har företaget infört förskottsbetalning på sina bemannade mackar. Shell har sedan innan förbjudit efterskottsbetalning på vissa extra utsatta mackar där smitningarna har kostat stationerna för mycket pengar och skapat obehag för personalen.

  Men nu blir Shell först ut av bensinjättarna att införa ett totalförbud mot efterskottsbetalning. I stället kommer kunder som vill betala kontant köpa en voucher, ett värdebevis, innan de tankar. Företaget inför även betalning via en mobilapp men att betala med betalkort kommer fortfarande vara det primära betalningssättet på mackarna.

  Arga protester

  Tidigare i år införde kortföretagen Visa och Mastercard nya rutiner som ska minska antalet smitningar men som upprörde många kunder runt om i landet. Vid tankning med kort vid pumpen skickas det nu en förfrågan till kortutgivande bank och 1 500 kronor reserveras tills tankningen är klar och sedan dras rätt belopp från kontot. Finns det mindre än 1 500 kronor på kontot reserveras hela beloppet. Under hösten har många arga kunder rapporterat att det reserverade beloppet är låst mycket längre än vad som tidigare har avsetts.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen