Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 2 oktober 2018

  Rekordhöjning av bensin och diesel

  Efter två rejäla höjningar av priserna på bensin och diesel så ligger nu den sistnämnda på sin högsta nivå i svensk historia.

   Oktober började med två stora höjningar på drivmedelpriserna. Arkivbild.
  Oktober började med två stora höjningar på drivmedelpriserna. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  I början av september gick drivmedelpriserna neråt och både bensinen och dieseln låg under 16 kronor. Men det har ändrats snabbt med två rejäla höjningar under de senaste dagarna.

  Först höjdes priset på dieseln under måndagen med 15 öre och under tisdagen kom en ny höjning – den här gången med 20 öre. Nu ligger riktpriset på diesel på bemannade mackar på 16,56 kronor/litern vilket är det högsta priset i svensk historia hittills.

  Även bensinen höjdes med 20 öre under tisdagen och nu ligger riktpriset för 95-oktanig bensin på 16,16 kronor/litern på bemannade mackar.

  Höjningen av svenska drivmedelspriser görs i kölvattnet på stigande världsmarknadspriset på råolja inför det att nya USA-sanktioner mot Iran träder i kraft nästa månad.

  Relaterade artiklar

  Till toppen