Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 12 december 2019

  Ponsse storsatsar i ny regionanläggning

  Ponsse storsatsar i Värnamo och ökar samtidigt lokalytan från 250 till 1 200 kvadratmeter.

   Ponsses kunder i Värnamoregionen ska få allt lättare att serva sina maskiner.
  Ponsses kunder i Värnamoregionen ska få allt lättare att serva sina maskiner. FOTO: David Larsson

  – Det beror dels på maskinpopulationen, men också på att vi har ökat vår försäljning i området. Men vi ser också att reservdelsförsörjningen har blivit så viktig att vi vill ha en större anläggning på platsen, säger eftermarknadschef Urban Folkesson till ATL.

  Företaget etablerade sig i Värnamo så sent som förra året, men har redan växt ut sina lokaler. Anläggningen, som var företagets femte egna i landet, togs emot väl av kunderna och nu är företaget redo för nästa steg.

  ATL TV: Här är de nya Ponsseskotarna

  De nya lokalerna, som beskrivs som mer ändamålsenliga, ligger bara ett stenkast från de tidigare.

  – I den andra lokalen har vi inte haft möjlighet att ha en travers, alltså en lyftkran i verkstadslokalen vilket är nödvändigt för att man ska kunna ta sig an större verkstadsjobb. Det har varit en liten akilleshäl för oss. När man gör storservice vill man även kunna tvätta av maskinen ordentligt för att minska brandrisker och annat, och det kommer vi också kunna erbjuda nu, säger Urban Folkesson till ATL.

  Med ökade lagerytor följer även möjligheten att lagerhålla fler reservdelar för att öka servicen mot kunderna. Dessutom kommer det att finnas en servicestation för AC och en rad andra servicefunktioner.

   Urban Folkesson.
  Urban Folkesson. FOTO: Ponsse

  Från det nya servicecentret kommer även företagets fälttekniker i området att utgå. I dag har företaget tre mekaniker och lika många servicebilar som kan bli fler på sikt.

  Inflyttningen i de nya lokalerna kommer att ske i etapper under våren, och innebär också att verkstadsplatserna kommer att öka från en till tre. Dessutom räknar företaget även med att kunna sälja begagnade maskiner på plats.

  Hur stort geografiskt område räknar ni med att serva?

  – Vårt geografiska område har egentligen inga gränser, men vi ser att många av våra kunder reser upp till 1,5 timme till anläggningen.

  Genom etableringen förstärker även Värnamo sin position som skogsstad. Sedan tidigare har bland annat Lantmännen Maskin förlagt sitt skogscentra till orten.

  – Värnamo är en riktig hotspott, och tittar man på regisserade maskiner så är Värnamo superhett. Men det ligger även bra till rent geografiskt med närheten till E4 och Väg 27 som gör Värnamo till en riktig knutpunkt.

  Relaterade artiklar

  Till toppen