Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 26 april

  Nytt prisrekord igen för bensinen

  Priserna på diesel, bensin och HVO-100 höjdes under fredagen med 10 öre/liter. Det innebär att bensinen når en ny högsta nivå.

   Det nya priset på 95-oktanig bensin för företag är nu 16,79 kronor/liter, vilket är det högsta i svensk historia. Arkivbild.
  Det nya priset på 95-oktanig bensin för företag är nu 16,79 kronor/liter, vilket är det högsta i svensk historia. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  I onsdags höjdes priserna på flera drivmedel och medverkade bland annat till att priset på bensin blev det högsta priset i svensk historia. Det rekordet blev på fredagen toppat då priserna återigen höjdes med 10 öre/liter.

  Det nya riktpriset för 95-oktanig bensin på bemannade mackar ligger nu på 16,79 kronor/liter vilket alltså är det högsta i svensk historia.

  Även dieseln höjdes under dagen med 10 öre/liter. Det gör att det nya riktpriset på diesel nu ligger på 16,69 kronor/liter och drivmedlet fortsätter att vara 10 öre/liter billigare än bensinen.

  Priset på HVO-100 höjdes även med 10 öre/liter och det nya priset är nu 17,51 kronor/liter.

  Relaterade artiklar

  Till toppen