Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 5 januari

  Nytt bränslelarm ska skrämma dieseltjuvar

  Så hoppas Scania skrämma dieseltjuvarna och nu får Caterpillar i Sverige ny återförsäljare. Här är de senaste entreprenadnyheterna.

  FOTO: Volvo

  Load assist standard i Volvos tyngre lastare

  Från årsskiftet är kontrollsystemet Load assist standard i Volvos hjullastare från L120H och uppåt. Systemet förser såväl föraren som maskinparksansvariga med data i realtid. Tekniken ger bland annat möjlighet att direkt få tips om tomgångskörning, bromsning och gaspådrag för att förbättra produktiviteten och effektiviteten samt minska slitaget.

  FOTO: Scania

  Scanias nya larm ska skrämma dieseltjuvar

  Lastbilstillverkaren Scania introducerar nu ett bränslelarm. Om dieselnivån sjunker drastiskt börjar ett larm tjuta. Samtidigt får kunden ett mejl och ett sms. En märkning på tanklocket upplyser presumtiva bränsletjuvar om att bilen är utrustad med larm. Systemet ska fungera i upp till 65 timmar efter det att motorn stängts av.

  Ny marknadsplats för köp- eller säljsugna entreprenörer

  Precis före jul lanserades den digitala marknadsplatsen Byt Upp där främst entreprenörer ska kunna både köpa, sälja och hyra ut maskiner och redskap. Bland kategorierna som man söka i finns transport, grävmaskiner, dumper och lastmaskiner.

  Företag som vill sälja har två alternativ att välja på: antingen Basic, som kostar 3 200 kronor plus moms för 25 annonser, eller Premium som kostar 6 200 kronor för 300 annonser.

  FOTO: Caterpillar

  Nu har Zeppelin tagit över Cat i Sverige

  Vid årsskiftet tog tyska Zeppelinkoncernen över försäljning och service av Caterpillars bygg- och anläggningsmaskiner i Sverige efter holländska Pon Group, en affär ATL tidigare rapporterat om. Avtalet innebär att de tillgångar som krävs för affärsverksamheten överförs till Zeppelin.

  De befintliga anställningsavtalen för de cirka 800 Pon-medarbetarna har också övertagits av Zeppelin. I Sverige omfattas cirka 440 medarbetare på 14 platser i landet.

  Bygg- och gruvutrustningsverksamheten hanteras i norra Europa i en ny och egen strategisk affärsenhet som har fått namnet Byggmaskiner Norden (Baumaschinen Nordics).

  FOTO: Hidromek

  Hidromeks elgrävare prisas

  Den turkiska grävmaskinstillverkaren Hidromek har fått The German Design Award 2020 för sin elektriska hjulgrävare Hicon 7W som premiärvisades på Baumamässan i fjol. Maskinen som väger 7,7 ton drivs av en elmotor på 47 kW. Lithiumbatterierna på drygt 70 kWh ska ge en driftstid på 8 timmar. Den är framtagen för att jobba i stadsmiljöer med bland annat ett avancerat lasersystem som ska varna både förare och medtrafikanter om andra fordon kommer för nära vid antingen transport eller inom arbetsområdet.

  Läs också: Här kämpar Sveriges grymmaste snöröjareLäs också: Larmappen kan bli din räddare i skogenLäs också: Dålig bärighet ställer till det för skogsmaskiner och timmeråkare

  Missa inte ATL TV:

  Relaterade artiklar

  Till toppen