Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 2 januari

  Nya skatteregler höjer drivmedelspriserna

  Vid årsskiftet infördes nya skattenivåer på drivmedel vilket har lett till justeringar i priset. Störst är förändringen på HVO-100.

   Det nya året inleddes med höjningar – här är de nya riktpriserna för drivmedel.
  Det nya året inleddes med höjningar – här är de nya riktpriserna för drivmedel. FOTO: Mostphotos

  Från och med den första januari gäller nya skattenivåer på drivmedel. Dieselpriset höjdes därför på onsdagen med 10 öre per liter, bensin med 15 öre och etanol med fyra öre.

  Ytterligare höjningar

  Redan på torsdagen höjdes priserna ytterligare för diesel (25 öre), HVO-100 (35 öre) och bensin (10 öre). Det gör att riktpriset för diesel, på bemannade mackar, ligger på 16,98 kronor per liter. Samtidigt har priset för 95-oktanig bensin höjts till 16,13 kronor och HVO-100 ligger på 20,13 för företagskunder, förutom hos Circle K där riktpriset för HVO-100 är 17,52 kronor.

  En annan förändring som trädde i kraft vid årsskiftet gäller dieselskatteåterbetalningen, som har sänkts med 50 öre från 2,43 till 1,93 kronor per liter diesel.

  Läs också: Här är de viktigaste nya reglerna för 2020

  Relaterade artiklar

  Till toppen