Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 21 september 2019

  Ny dumper och uppåt för Caterpillar

  Ny minstingdumper från Hydrema och bättre siffror för Caterpillar – här är veckans entreprenadnyheter i korthet.

   Hydremas nya dumper.
  Hydremas nya dumper. FOTO: Mikael Marklund

  Ny dumper från Hydrema

  På Entreprenad Live premiärvisade Hydrema sin nya sidtippande dumper 707G. Maskinen som blir den minsta i modellprogrammet finns med två motoralternativ, en Cumminsdiesel på respektive 74 eller 122 hästkrafter. Modellen väger 5,3 ton och kan lasta 6,5 ton.

   Doosans fyratonsgrävare DX35Z.
  Doosans fyratonsgrävare DX35Z. FOTO: Mikael Marklund

  Doosan har uppgraderat sin fyratonnare

  Doosans fyratonsgrävare DX35Z har fått en rejäl uppgradering. Motorn, en trecylindrig Yanmardiesel på 20 kW, klarar nu av de strängare V-kraven. Även hytten har anpassats till högre miljökrav, nu är AC standard och reglagen integrerade.

  Uppåt för Caterpillar

  Caterpillar ökade sin globala försäljning med fyra procent under juni till augusti jämfört med samma period i fjol. Det är samma ökningstakt som föregående tremånadersperiod. Största ökningen skedde i Latinamerika där 24 procent fler maskiner från entreprenadmaskinjätten blev sålda. Den enda region som gick bakåt var Asien som minskade med 8 procent.

   Timber Pros nya prototypskotare.
  Timber Pros nya prototypskotare. FOTO: TimberPro

  Ny skotare från Timber Pro

  Timber Pro har presenterat en ny prototypskotare, TF 805D, utrustad med hytt som kan svänga 360 grader och har bomrotation. Enligt tillverkaren har maskinen låg tyngdpunkt, stor räckvidd och en bra runtomsikt.

   Nokians däck har fått nytt slitbanemönster.
  Nokians däck har fått nytt slitbanemönster. FOTO: Nokian

  Premiär i november för Nokians nya allrounddäck

  På Agritechniamässan i Hannover i november kommer Nokian att visa sitt nya Ground King-däck med ett nytt slitbanemönster. Däcket är utvecklat för att fungera både på jordbruksmark som byggarbetsplatser.

  – Vi kallar det Hybrilug-teknik. Däckets kontakt med vägytan är väldigt annorlunda, och det bidrar positivt till både grepp på löst underlag och egenskaper vid vägkörning, säger Tero Saari, produktchef på Nokian Tyres till Anläggningsvärlden.

  Relaterade artiklar

  Till toppen