Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 20 augusti 2019

  Ny 13-litersmotor från Scania

  Scania utökar sin familj av 13-litersmotorer. Nu finns det en version av motorn med 540 hästkrafter vilket är den högsta hk:n hittills.

   Tanken är att motorn är till för förare som behöver kraft samtidigt som fordonet inte får bli för tungt. Arkivbild.
  Tanken är att motorn är till för förare som behöver kraft samtidigt som fordonet inte får bli för tungt. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Nu finns det fem olika varianter på 13-litersmotorerna, 370 hk, 410 hk, 450 hk, 500 hk och nu 540 hk. Tanken är att den nya motorn ska vara till för förare som behöver mycket kraft men som inte har möjlighet att använda sig av Scanias tyngre V8-motor.

  ”540-motorn riktar sig främst till kunder och marknader där lagkrav beträffande framaxellaster gör att de måste avstå från att välja en V8. Den är perfekt för alla som behöver extra kraft i sitt transportuppdrag. Ihop med rätt utväxling fungerar den här motorn lika bra för timmerbilar som för ‘tulpanexpresser’”, säger Alexander Vlaskamp, Senior Vice President för Scania Trucks, i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen