Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 16 november 2017

  Nekar till miljonstöld av hjullastare

  En 35-åring man har häktats misstänkt för att ha stulit en hjullastare värd tre miljoner kronor skriver Norrbottens-Kuriren.

   Volvos hjullastare L180 H ingår i samma serie som L150 och L220.
  Volvos hjullastare L180 H ingår i samma serie som L150 och L220.

  35-åringen misstänks för att ha för att ha stulit hjullastaren, en Volvo L180 H, från ett garage i södra Sunderbyn. Med hjälp av hjullastaren ska han sedan ha forcerat grindarna till en grustäkt. Väl inne i grustäkten tror polisen att 35-åringen tänkte stjäla diesel.

  – Farmartanken fanns uppe på skopan när traktorn hittades, säger Inge Barsk, kriminalkommissarie vid polisen till NK.

  Stölden och inbrottet i grustäkten upptäckes dock och kort efteråt kunde 35-åringen gripas då han försökte gömma sig i skogen i närheten.

  35-åringen har nekat till stölderna men Luleå tingsrätt häktade mannen på sannolika skäl för grov stöld och stöld.

  – Det jag kan säga att det finns omständigheter som är försvårande för honom. Men jag anser att han har kunnat ge rimliga förklaringar till dessa, säger Magnus Söderlind, advokat som försvarar 35-åringen.

  För ett par år sedan orsakades 35-åringen ett stort pådrag i centrala Luleå sedan han placerat ut en bomb i stan. Bomben visade sig sedan bestå av ris och en kabel med ett meddelade på arabiska.

  LÄS MER: Fick traktorn stulen – hittade tjuvgömmaLÄS OCKSÅ: Hytt med snurr på nya Deutz-FahrLÄS OCKSÅ: Nu levereras mjölk igen från Kassakor i Pajala

  Relaterade artiklar

  Till toppen