Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 10 oktober 2018

  Leif GW Persson erbjuder att betala böter

  Kriminalprofessorn Leif GW Persson ger sin syn på fallet där två män står åtalade för att de höll fast en misstänkt dieseltjuv.

  – Jag vill erbjuda både advokat och att betala böterna, säger Leif GW Persson.

   Leif GW Persson blev upprörd när han hörde om åtalet mot de två männen som höll fast en misstänkt dieseltjuven och nu erbjuder han sig att hjälpa de åtalade.
  Leif GW Persson blev upprörd när han hörde om åtalet mot de två männen som höll fast en misstänkt dieseltjuven och nu erbjuder han sig att hjälpa de åtalade. FOTO: Privat/IBL Bildbyrå

  ATL har tidigare skrivit om fallet där två män står åtalade för olaga frihetsberövande efter att de tog fast en misstänkt dieseltjuv och band fast honom med buntband. Rättegången, som hålls i Solna tingsrätt, är planerad till den 5 februari 2019 och enligt rättsexperter och männen själva så finns det en stor chans att de döms. Men nu får männen stöd ifrån kriminalprofessorn Leif GW Persson som i sitt program Brottsjournalen i TV4 erbjuder hjälp.

  – Jag vill erbjuda både advokat och att betala böterna. Om de inte redan har ett ombud så ska jag verkligen verka för att de ska få en av landets främsta försvarsadvokater. Det är ett sätt att framföra mitt gillande av det de gör, säger Leif GW Persson.

  ”Folkliga rättvisan”

  Leif GW Persson utvecklar sitt resonemang med att han tycker att rättsapparaterna har varit småsinta i det här fallet. Han får dock en fråga ifrån programledaren för Brottsjournalen, Jenny Strömstedt, om han inte viglar upp resten av samhället.

  – Ja det må vara men ibland så träffar den folkliga rättvisan mer rätt än den juridiska, säger Leif GW Persson.

  ATL har sökt Leif GW Persson för en kommentar.

  Relaterade artiklar

  Till toppen