Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 15 februari

  Leif GW Persson gläds över domslutet

  Kriminologiprofessorn Leif GW Persson gläds åt tingsrättens beslut att fria de två männen som stod åtalade för att ha hållit fast en misstänkt brottsling.

  – Hade de dömts hade det skickats helt fel signaler, säger Leif GW Persson.

   Leif GW Persson blev glad över tingsrättens beslut att fria männen.
  Leif GW Persson blev glad över tingsrättens beslut att fria männen.

  Många ställde sig bakom de två männen som stod åtalade för att ha hållit fast en misstänkt dieseltjuv. Bland de som ställde sig bakom männen var kriminologiprofessorn Leif GW Persson som blev glad över domslutet.

  – Det är jättebra att de frias. Det har ju varit ett jävla liv om att medborgare ska agera mot brott och så när några gör just det så blir de åtalade. Det skickar helt fel signaler, säger Leif GW Persson till ATL.

  Erbjöd sig betala böterna

  Leif GW Persson intresserade sig i fallet i höstas och erbjöd både att stå för advokat, betala rättegångskostnaderna och eventuella böter. Nu slipper han betala några pengar men menar att han gärna ställer upp för någon ekonomiskt i ett framtida liknande fall.

  – Nu slipper jag betala men jag betalar gärna rättegångskostnader och så om någon annan råkar ut för ett liknande åtal mot sig när de bara hjälpt polisen, säger Leif GW Persson.

  Relaterade artiklar

  Till toppen