Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 10 januari 2019

  Kommunen råkade sanda med glaskross

  Strängnäs kommun halkbekämpade av misstag flera gator med grus blandat med glaskross.

   Invånare i Strängnäs hörde av sig till kommunen då de upptäckt bitar av porslin och glas på vägarna. Arkivbild.
  Invånare i Strängnäs hörde av sig till kommunen då de upptäckt bitar av porslin och glas på vägarna. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Flera boende i Strängnäs hörde av sig till kommunen angående halkbekämpningen då man upptäckt att gruset som används också haft glaskross, rapporterar Strängnäs Tidning.

  – Vi fick höra om det där förra veckan. Vi har haft dit personal som försökt sopa sanden åt sidan och skopa upp den, men det är svårt när det är fruset. De ska fortsätta försöka, säger Stadsmiljö- och servicechef Anders Ekman till tidningen.

  ”Aldrig talas om nått liknande”

  Ekman var själv förvånad över användningen av glaskross för halkbekämpningen.

  – Vi blev väldigt fascinerade över att det kunde vara någon form av glaskross i det grus entreprenadfirman lägger ut. Jag har aldrig hört talas om nått liknande, säger Anders Ekman till tidningen.

  Strängnäs kommun köper in snöröjning och vinterväghållning från flera olika entreprenörer och den berörda firman har informerats om glaskrosset.

  – De är lika förvånade och kollar i sin tur hur det kunnat hända. Det måste ju vara en engångsföreteelse, säger Anders Ekman.

  Porslin och glas i olika storlekar

  På vägbanan i bostadsområdet lyckas Strängnäs tidnings reporter samla ihop flera olika bitar av porslin och glas samtidigt som mycket mer låg kvar på backen. I området har nu boenden börjat gå andra vägar för att undvika glaset.

  Relaterade artiklar

  Till toppen