Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Entreprenad 11 april 2018

  Komatsu köper simulatorföretag

  Komatsu Forest köper simulatorföretaget Oryx Simulations. De båda företagens gemensamma historia sträcker sig tillbaka till 1990-talet då Komatsu startade ett projekt tillsammans med Umeå universitet som lade grunden till det som är Oryx Simulations i dag.

  Kundrelationen har fortlöpt under årens lopp, och i dag säljer Komatsu simulatorer över hela världen som är utvecklade av Oryx Simulations.

  ”Oryx Simulations är ett mycket intressant bolag som vi har haft möjligheten att följa under många år. De är ett teknikföretag i framkant inom sin bransch och de simulatorer de utvecklar har fått mycket bra respons av användarna på grund av den realistiska grafiken i simuleringarna. Utbildning underlättas väsentligt med hjälp av dessa simulatorer och vi ser att Oryx Simulations har stor potential att växa”, säger Annelie Persson, pressansvarig på Komatsu Forest.

  Grundaren lämnar

  I samband med förvärvet kommer grundaren och delägaren Derny Häggström att lämna bolaget. I övrigt kommer förvärvet inte innebära några större förändringar.

  Det innebär att företaget kommer fortsätta som i dag, som en oberoende aktör med sin egen personal och egen verksamhet. För Oryx Simulations kunder kommer det inte heller att bli någon förändring. De båda företagen ser det som en mycket viktig del av förvärvet att Oryx Simulations behåller sitt oberoende och sin integritet för fortsatt förtroende bland sina kunder.

  Umeåbaserade Oryx Simulations är i dag ledande inom utvecklingen av simulatorlösningar för tunga fordon med kunder över hela världen.

  LÄS ÄVEN: Full gas mot rena lastbilarLÄS ÄVEN: VR-teknik ska ge skogstransportörerna bättre förarmiljö

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen